Copyright obaveštenje

 

copyrightTestovi i knjige iz naše ponude zaštićeni su proizvodi. 

Reprodukovanje ili prenošenje u bilo kom obliku i bilo kojim sredstvima u druge medije, uključujuči elektronsko ili mehaničko kopiranje i snimanje u informacione sisteme, nije dozvoljeno bez prethodne pismene saglasnosti izdavača. Reprodukovanje delova zaštićenih testova ili listova za odgovore, bez obzira na to jesu li za prodaju ili ponuđeni besplatno, direktno je kršenje Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Takođe, nije dozvoljena adaptacija, modifikacija ili izrada posebnih verzija bez prethodnog pismenog odobrenja izdavača. Korisnike obaveštavamo da neautorizovana adaptacija, modifikacija ili posebna verzija nekog instrumenta može uticati na valjanost test.

 

Dozvola za upotrebu zaštićenih normicopyright1

Sinapsa edicije ima isključivo pravo autorizovati reprodukcije objavljenih testova, uključujući i norme. Kopiranje normi bez autorizacije je zabranjeno prema Zakonu o autorskim i srodnim pravima, a odnosi se i na unos podataka u kompjuterski program za obradu, ocenjivanje i izveštavanje o rezultatima testa.

Osobe ili ustanove koje žele da koriste norme u vlasništvu Sinapsa edicije mogu podneti pismeni zahtev. Dozvola sa naše strane za korišćenje normativnih podataka ne garantuje tačnost i ne znači preuzimanje odgovornosti za tačnost obrade podataka, ocenjivanje ili izveštavanje o rezultatima testa.