Razvojni test Čuturić - RTČ

Nevenka Čuturić

PREGLED

Šta meri: psihomotorički razvoj
Uzrast: od 1. meseca do 8. godina
Primena: individualna
Trajanje: oko 60 minuta
Ocenjivanje: ručno (uputstvo u Priručniku)
Kategorizacija:
A   B   C
 

GODINA KONSTRUKCIJE: 1986.
IZDAVAČ: Naklada Slap, Zagreb1987.


Razvojni test Čuturić (RTČ) je namenjen ispitivanju psihomotoričkog razvoja odojčadi, male dece i predškolske dece. Njime se ispituje razvoj psihomotorike, okulomotorike, emocionalnosti, govora, slušno-motoričkih reakcija, komunikacije i društvenosti kao i verbalnog izražavanja znanja.
Primenjuje se kod zdrave dece i kod dece s poteškoćama.
Test se sastoji od dva dela: RTČ-M i RTČ-P.
RTČ-M namenjen je ispitivanju dece od 1. meseca do 2. godine i sastoji se od 15 subtestova od po 10 zadataka. U subtestovima se pod istim rednim brojem zadatka ispituje ista funkcija kako bi se lakše otkrile smetnje ili upoređivanje u pojedinom razvojnom području. Ukupan postignuti rezultat dteta izražava se koeficijentom psihomotoričkog razvoja ili pomoću posebnih koeficijenata razvoja motorike, okulomotorike i komunikacije.
RTČ-P je namenjen ispitivanju dece od 2. do 8. godine života i sastoji se od 7 subtestova sa po 6 zadataka. Između subtestova postoji kontinuitet u zadacima koji uključuju rukovanje pojedinim predmetima. Detetov postignut rezultat izražava se koeficijentom mentalnog razvoja.
U primeni testa koriste se različiti materijali, poput zvečke, zvonca, lončića, bočice i lopte, a test se uvek primenjuje u prisutnosti roditelja ili odrasle osobe.

Proizvođač:
Izaberi proizvođača
Rezultati 1 - 1 od 1

Razvojni test Čuturić - RTČ

RTČ Komplet

Cena: 43.851,50 Din.